Thursday, October 27

Bagaimana untuk backlink ?

hai korang !

aku dok fikir berminggu-minggu cara nak backlink ni.. sebabnya bila kita enter contest,selalu admin tu suruh backlink,kita pon dok le tertanya tanya backlink tu apa? sama la macam aku..budak baru kan..takpe boleh belajar.

senang jer,korang biasanya kena post kan gambar kan yang mereka dok panggil banner tu,hah memula ..

1.copy dan paste gambar banner di blog korang gambar tu.


2.copy juga website yang hendak di backlink kan



3.dekat post korang tu,carik link yang ada line biru menggarisi perkataan link



4.tekan gambar,lepastu tekan link and then paste kan website kat situ dan jangan tulis apa apa kat text to display tu



5. done!


contoh :



1. aku copy dan paste gambar dari blog aku 

http://nfhuzairi.blogspot.my/2016/10/neelofa-akan-berlakon.html

2 . website pulak
http://nfhuzairi.blogspot.my/2016/10/neelofa-akan-berlakon.html

3.tekan gambar seterusnya link 

4.dah siap la tu , tak caya cuba test





No comments:

Post a Comment

Total Pageviews