Friday, March 30

Hisy! Benci! Benci! Benci!

Aku benci sangat orang yang suka banding-bandingkan seseorang dengan orang yang lain.Terutamanya bila dapat keputusan peperiksaan. Mesti ada manusia-manusia yang gatal nak tahu markah orang. Bila dah tahu,dia diam .. tu takpe. Ini bila dia dah tahu,dia kepoh lepastu dia calculate markah orang tu  and sesuka hati je tentukan ranking orang dalam kelas. Makcik bawang seyh dia tu.. tapi,masalahnya yang buat tu bukan perempuan
Tapi.. Lelaki.. kau rasa??!

Aku ni kalau boleh memang tak nak share markah dengan sesiapa.Only to my close friends je lah.

Aku ingat yang aku tak share markah BM je dengan mamat tuh.But then,how come dia tau markah aku??! Nak tahu kisah dia?Macam ni sebenarnya..

Dia datang meja aku,pastu dia kata aku dapat 73 kan BM, aku pon angguk je lah. Masa tu dalam otak fikir,aku dah bagi tahu dia rupanya. Lepastu,tetiba terfikir macam mana dia tahu.. so aku tanyala. Kau ni membawang dengan siapa,kau tahu markah aku semua? Nak tahu? Dia punya jawapan punya lah sakai. Dia kata"aku dapat 74,mestilah kau dapat 73" Eee... suka hati ko je nak merendah-rendahkan aku.

Kau tunggu jelah!
Aku datang berperang dengan kau berbekalkan ilmu yang penuh di dada !!!